Ο καιρός στην Ευρώπη πάει προς το καλοκαίρι , αλλά η Volvo προετοιμάζεται για κάθε χειμώνα ένα  χειμώνα πριν.

Ξεκινά ένα σύστημα  που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να επικοινωνούν και να προειδοποιούν το ένα το άλλο για τους ολισθηρούς δρόμους και άλλους κινδύνους.

Στη Σουηδία  το χειμώνα, οι θερμοκρασίες πέφτουν έως και  -30C, είναι λογικό να προετοιμάζεσαι πολύ νωρίτερα.

Volvo:Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι

Το Alert Light Lights και το Slippery Road Alert εισήχθησαν για πρώτη φορά στα αυτοκίνητα της σειράς Volvo 90 στη Σουηδία και τη Νορβηγία το 2016 και αποδείχθηκαν τόσο επιτυχημένα που τώρα προστίθενται σε όλα τα νέα μοντέλα στην Ευρώπη από το 2020 και μετά.
Η ιδέα είναι ότι, προειδοποιώντας εκ των προτέρων τους οδηγούς ότι ο δρόμος μπροστά είναι πιθανό να είναι ολισθηρός, το σύστημα θα τους δώσει χρόνο για προετοιμασία και προσοχή.

«Η ανταλλαγή δεδομένων ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των αυτοκινήτων μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων», δήλωσε ο Malin Ekholm, επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας Volvo Cars.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι

Η προειδοποίηση του κινδύνου είναι μια απλή ιδέα, αλλά αποτελεσματική: όταν μια Volvo στην οποία έχει εγκατασταθεί με το σύστημα αναβοσβήνει στα φώτα κινδύνου, αποστέλλεται σήμα σε όλα τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, προειδοποιώντας τους για πιθανό κίνδυνο σε αυτό το τμήμα του δρόμου.

Το Slippery Road Alert είναι πιο αυτοματοποιημένο, συλλέγει ανώνυμα δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του οδοστρώματος από αυτοκίνητα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή και ατυτόχρονα  προειδοποιεί εκείνους που βρίσκονται πιο πίσω από τυχόν κινδύνους.

«Όσο περισσότερα οχήματα έχουμε να μοιραστούμε δεδομένα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, τόσο ασφαλέστεροι είναι οι δρόμοι μας», δήλωσε ο Ekholm. «Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες συνεργασίες με συνεργάτες που συμμερίζονται τη δέσμευσή μας για ασφάλεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here