Το GPS tracker είναι μία μικρή συσκευή εξοπλισμένη με ειδικό λογισμικό που επιτρέπει τον εντοπισμό αυτοκινήτων,φορτηγών,μοτσυκλετών ,σκαφών ,κατοικιδίων, αγαπημένων προσώπων (μικρά παιδιά ,ηλικιωμένους),είτε για λόγους ασφαλείας είτε για να καταγράψουμε στοιχεία που θα είναι χρήσιμα στο επάγγελμά μας.

Ανεξάρτητα όμως από το σκοπό λειτουργίας τους ,είναι εργαλεία που πρέπει να εκμεταλευτούμε τις δυνατότητές τους για το μεγαλύτερο δυνατό όφελος σε κόστος και χρόνο.

Υπάρχουν λοιπόν δύο τρόποι που μπορεί να λειτουργήσει ένα GPS tracker και να μας δώσει στοιχεία εντοπισμού.

 

Ετήσιο κόστος

1 . Με sms μύνημα.
Καλούμε τον αριθμό της συσκευής από το κινητό μας και η συσκευή μας απαντάει με SMS το οποίο περιλαμβάνει σύνδεσμο (Link) για το Google Maps.
Πατώντας πάνω στο Link, ανοίγει το Google Maps (ο Χάρτης) και βλέπουμε που βρίσκεται η συσκευή.

Μειονεκτήματα:
α)Η συσκευή μας στέλνει σε μύνημα την πληροφορία θέσης μόνο για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το ζητάμε.

β) Προυποθέτει την τοποθέτηση κάρτας SIM και χρέωση ανά μύνημα σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που θα επιλέξουμε κάτι που καθιστα το gps ιδιαίτερα κοστοβόρο.

Εαν υποθέσουμε οτι ένα μύνημα κοστίζει περίπου 0,20 € και ζητάμε πληροφορίες τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα από το gps tracker ,σύμφωνα με τον υπολογισμό του διπλανού πίνακα

Κάθε φορά ζητάμε εντοπισμό:0,40€
Την ημέρα: 1,20€
Την εβδομάδα: 8,40€
Το μήνα: 33,60€
Το έτος: 403,20€

Είναι ξεκάθαρο οτι ένα κόστος των 400€ περίπου το χρόνο είναι πολύ μεγάλο μόνο για να λαμβάνουμε τις συντεταγμένες συγκεκριμένης χρονικής στιγμής.

 

2. Μέσω εξειδικευμένου online λογισμικού.

Με μία μικρή έρευνα που κάναμε ανακαλύψαμε εταιρίες οι οποίες έχουν δημιουργήσει online λογισμικό με το οποίο μπορεί ο χρήστης εκτός από μία απλή καταγραφή της τελευταίας θέσης του GPS Tracker ,να λαμβάνει υψηλού επιπέδου πληροφορίες σε LIVE χάρτη και με πολύ μικρότερο κόστος από αυτό του SMS.

Σας παραθέτουμε παρακάτω μερικές από αυτές , οι πρώτες που βγήκαν στην αναζήτησή μας.

1. Navixy.com

Η πρώτη εταιρία που καταγράψαμε είναι η Navixy η οποία έχει επικεντρώσει την δραστηριότητά της στον εντοπισμό οχημάτων και προσφέρει live εντοπισμό,γεωφράκτη,μέτρηση καυσίμων,ιστορικό κίνησης,sms ειδοποιήσεις,mobile εφαρμογή ,ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας και απευθύνεται επι το πλείστον σε επαγγελματικές κατηγορίες αυτοκινητιστών κι όχι στον μέσο χρήστη,και το κόστος ξεκινάει απο 100$ και φθάνει να 499$ ανά μήνα ανάλογα με το επιλεγμένο πακέτο.

2. Gpswox.com

Η δεύτερη εταιρία μας Gpswox προσφέρει πακέτα που ξεκινούν από 2,99$ το μήνα (απλή απεικόνιση στο χάρτη) και φθάνουν τα 99$ το μήνα.

Προσφέρει οτι και η παραπάνω εταιρία δηλαδή Live εντοπισμός,γεωφράκτη,μέτρηση καυσίμων,ιστορικό κίνησης,sms ειδοποιήσεις,mobile εφαρμογή,και έχει μεγάλο φάσμα εφαρμογών (αυτοκίνητα,φορτηγα,θαλάσσια σκάφη, μοτοποδήλατα,άτομα μεμονομένα,παιδιά και κατοικίδια)

3. Κeeptruckin.com

Η τρίτη εταιρία που επιλέξαμε για σύγκριση είναι η Κeeptruckin

Προσφέρει,Live εντοπισμό,γεωφράκτη,μέτρηση καυσίμων,ιστορικό κίνησης,sms ειδοποιήσεις,mobile εφαρμογή,διαγνωστικά οχήματος

και οι τιμές στα πακέτα της φθάνουν με όλες τις υπηρεσίες στα 30$ το μήνα.

4. Gpstrackerplatform.com

Η τέταρτη εταιρία που αξιολογούμε είναι η iRemote η οποία προσφέρει Live εντοπισμό,γεωφράκτη,ιστορικό κίνησης,sms ειδοποιήσεις,mobile εφαρμογή,ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας ,περίπου οσα και οι παραπάνω με την διαφορά οτι προσφέρει επιπλέον το Χάρτη θερμότητας όπου ορίζει ο χρήστης το εύρος ημερομηνιών που θέλει και βλέπει άμεσα τα πιο επισκέψιμα μέρη στον χάρτη άμεσα χωρίς περίπλοκους υπολογισμούς αναφορών κι απευθύνεται εκτός απο τον επαγγελματία και στον μέσο χρήστη που δεν χρειάζεται ακριβές και πολύπλοκες υπηρεσίες.

Το κόστος ,μονο 25€ ανά έτος για κάθε συσκευή με όλες τις υπηρεσίες ενεργοποιημένες.

Επιπλέον με την υποστήριξη του Megastek Imedtrack™ MT80 Remote GPS και συσκευές smartwatch που υποστηρίζουν παρακολούθηση υγείας μπορεί ο χρήστης να έχει αναφορές για δεδομένα υγείας όπως η καρδιακή συχνότητα, τα βήματα, οι θερμίδες, η δραστηριότητα σε χιλιόμετρα, ειδοποιεί για την αφαίρεση της συσκευής ,διαθέτει αισθητήρα πτώσης και ειδοποιεί αν το άτομο που το φοράει πέσει.

Το κόστος φθάνει στα 180€ ανά έτος συμπεριλαμβανομένου και του εξειδικευμένου smartwatch.

Είναι φανερό οτι οι παραπάνω εταιρίες προσφέρουν πολλές και χρήσιμες υπηρεσίες,που έχουν βέβαια και το ανάλογο κόστος.

Εάν το κριτήριό μας είναι η σχέση προσφερόμενες υπηρεσίες-κόστος πιστεύω πως η Gpstrackerplatform προσφέρει τις περισσότερες παροχές σε σχεση με το κόστος συνδρομής.

Η επιλογή είναι δική σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here