Ένας νέος τύπος ρομπότ βαθέων υδάτων έχει δημιουργηθεί με την ονομασία Mesobot, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει στους επιστήμονες και τους ερευνητές να παρακολουθούν την υποβρύχια ζωή χωρίς να ενοχλούν τη θαλάσσια ζωή.

Για να μη διαταράσσεται η υποβρύχια θαλάσσια ζωή, η Mesobot μπορεί κάνει ελιγμούς χάρη σε έξι μεγάλους προωστικούς κινητήρες χαμηλής ισχύος: δύο πλευρικούς προωθητήρες, δύο κατακόρυφους και δύο οπίσθια και είναι εξοπλισμένοι με φώτα LED ,που μπορούν να αλλάξουν από άσπρο σε κόκκινο, ένα χρώμα που πολλά είδη δεν μπορούν να δουν.

Σχεδιασμός για τη μεταφορά κάμερας, οργάνων μέτρησης της αλατότητας, της θερμοκρασίας, του οξυγόνου και άλλων χαρακτηριστικών του θαλασσινού νερού. Το ρομπότ Mesobot είναι επίσης εξοπλισμένο με δειγματολήπτη Suspended Particulate Rosette (SUPR) σχεδιασμένο στο WHOI από τον γεωχημικό και μηχανικό Chip Breier.

Το SUPR αναπτύχθηκε για την ειδική ανάλυση της χημείας του νερού, αλλά ο Govindarajan λέει ότι τα φίλτρα SUPR θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή δειγμάτων περιβαλλοντικού DNA (ίχνη DNA που αφήνονται πίσω από τα ζώα στο νερό). “Μπορείτε να εξαγάγετε το DNA από ένα δείγμα πλαγκτόν για να προσδιορίσετε τη σύνθεση του είδους”, δήλωσε ο Govindarajan. “Ή μπορείτε να φιλτράρετε το περιβάλλον DNA ή eDNA από ένα δείγμα νερού, να το συγκρίνετε με το DNA γνωστών ειδών και να εντοπίσετε ποιοι οργανισμοί βρίσκονται στο νερό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here