Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press οι Ρώσοι νομοθέτες ετοιμάζονται να καταθέσουν  πρόταση ώστε το κράτος να έχει μεγαλύτερο έλεγχο της κίνησης στο Διαδίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόταση, η ρωσική διαδικτυακή κυκλοφορία θα πρέπει να αποστέλλεται μέσω διακομιστών στη χώρα, σύμφωνα με το AP, δίνοντας στη χώρα μεγαλύτερη ευχέρια για την επιτήρηση και τη λογοκρισία των πληροφοριών. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Κρατική Δούμα και τώρα θα κατευθυνθεί στο ανώτατο νομοθετικό τμήμα πριν πάει στο γραφείο του Προέδρου Πούτιν για υπογραφή.

Η Ρωσία δήλωσε ότι ο νόμος είναι απαραίτητος για την προστασία των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας, αλλά οι επικριτές έχουν επισημάνει το θλιβερό ιστορικό της χώρας σχετικά με τη λογοκρισία .

Τον περασμένο μήνα, η χώρα ενέκρινε νόμο που απαγόρευε τη διανομή ηλεκτρονικών  “fake news” στο διαδίκτυο, την οποία οι επικριτές δήλωσαν ότι ήταν απλώς ένας τρόπος τιμωρίας των κυβερνητικών κριτικών.

Η Ρωσία έχει επίσης λάβει μέτρα εναντίον των εταιρειών τεχνολογίας απευθείας, απαγορεύοντας την κρυπτογραφημένη υπηρεσία μηνυμάτων Telegram πέρυσι και να αγωνίζεται με την Google μέσω συνδέσμων σε απαγορευμένους ιστότοπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here