Παρακολουθώντας ένα τετράποδο ρομπότ να περπατάει από μόνο του είναι καταπληκτικό. Αλλά να Παρακολουθείς ένα τετράποδο ρομπότ να τραβάει ένα αεροπλάνο;

Το εργαστήριο δυναμικών συστημάτων (DSL) του ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΙΤΤ) αναπτύσσει για περισσότερο από μια δεκαετία ένα ρομπότ, σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην αντιμετώπιση καταστροφών, τη γεωργία και διάφορα άλλα πεδία εφαρμογής.

Τώρα η ομάδα παρουσιάζει το HyQReal-το πιο ανθεκτικό, αξιόπιστο και ενεργειακά αποδοτικό ρομπότ της.

Στο τελευταίο  Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού του Μόντρεαλ, προβλήθηκε  ένα βίντεο του bot που σέρνει σε αεροσκάφος Piaggio P180 Avanti για περισσότερο από 30 πόδια.

 

Πρόκειται για ένα ρομπότ ύψους 4 ποδιών, ύψους 3 ποδιών και ύψους 286 λιβρών, το οποίο ρυμουλκεί το Ιταλικό αεροπλάνο 3,3 τόνων Avanti

Αξιοποιήθηκαν στο μέγιστο οι τέσσερις υδραυλικές αντλίες που τροφοδοτούν τα μπροστινά και τα οπίσθια πόδια του bot, τα οποία η DSL ανέπτυξε με την Moog Inc .,και  τα ειδικά κατασκευασμένα ειδικά ελαστικά ποδαράκια που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υψηλή πρόσφυση και ειδικά η μέγιστη ροπή άρθρωσης.

Το HyQReal μπορεί να μην μπορεί να σύρει ένα βαρέως τύπου αεροπλάνο συνεχόμενα και κάθε φορά , αλλά το γεγονός ότι μπορεί – τουλάχιστον για λίγα λεπτά, αν όχι περισσότερο, χάρη στη διάρκεια της μπαταρίας των 2 ωρών της μπαταρίας – σημαίνει μόνο μεγάλα πράγματα για το μέλλον όπου θα μπορούν να χρησιμοποιούνται  ρομπότ σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here