Εάν εργάζεστε στη βιομηχανία πετρελαίου ή φυσικού αερίου , πιθανότατα έχετε ακούσει για το H2S.

Το υδρόθειο είναι ένα άχρωμο, εύφλεκτο και συνολικά επικίνδυνο αέριο που παράγεται σε διυλιστήρια πετρελαίου, βυρσοδεψία, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων.

Η πρώτη ένδειξη του αερίου είναι συνήθως μια μυρωδιά, παρόμοια με το κλούβιο αυγό. Ακόμα και σε χαμηλές συγκεντρώσεις, θα ερεθίσει τα μάτια και το λαιμό, ή θα προκαλέσει πονοκέφαλο και προβλήματα ισορροπίας.

Υψηλότερες συγκεντρώσεις σε περιοχές χωρίς εξαερισμό μπορεί να αποφέρει απώλεια τω αισθήσεων και η  εισπνοή μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.

Σε χώρους που είναι γνωστό ότι παράγουν H2S, οι εργαζόμενοι συνήθως φορούν πλαστικά κουτιά στο γιλέκο τους που ανιχνεύουν το αέριο.

Ωστόσο, μεταξύ 2001 και 2010, η έκθεση στο αέριο αυτό είναι υπεύθυνη για 60 θανάτους εργαζομένων.

Η ελβετική εταιρία ρολογιών North Eagles έχει βάλει τον ίδιο βασικό αισθητήρα μέσα σε ένα κατά τα άλλα κανονικό ρολόι.

Εάν το ρολόι εντοπίσει μια συγκεκριμένη συγκέντρωση H2S, πάνω από τα επιτρεπτά φυσιολογικά όρια, δονείται, αναβοσβήνει και ακούγεται συναγερμός 96db.

Εάν συνδέεται με το τηλέφωνο του εργαζομένου,  η εταιρεία να μπορεί να καταγράψει τη συγκεκριμένη θέση και συγκέντρωση  του H2S ώστε η ομάδα διάσωσης να μεταβεί στο σηείο χωρίς καθυστέρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here