Το Facebook λέει ότι έχει ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι που συνδέονται με τις Σαουδαραβικές αρχές χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να διαδώσουν την προπαγάνδα μέσω ψεύτικων λογαριασμών.

Αναφέρει ότι η επιχείρηση στοχεύει κυρίως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου ήταν στα αραβικά.

Έχουν αφαιρεθεί περισσότεροι από 350 λογαριασμοί και σελίδες. Είναι σπάνιο ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης να συνδέει δημόσια αυτές τις δραστηριότητες με μια κυβέρνηση.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής δημόσια σχόλια για το θέμα.

 

Σε δήλωσή του, το Facebook δήλωσε ότι ενήργησε αυτήν την εβδομάδα για να αντιμετωπίσει την “συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά” στην πλατφόρμα της και στο Instagram, το οποίο κατέχει η εταιρεία.

 

Η εταιρεία αντιμετώπισε αυξανόμενη κριτική για την αποτυχία της κατάργησης της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες της.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας του κυβερνοχώρου, Nathaniel Gleicher, εξηγεί πώς φέρεται να λειτουργούν οι λογαριασμοί της Σαουδικής Αραβίας. “Οι διαχειριστές της σελίδας και οι ιδιοκτήτες λογαριασμών δημοσιεύονταν συνήθως στα αραβικά σχετικά με περιφερειακά νέα και πολιτικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων θέματα όπως ο Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, το σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής μεταρρύθμισης« Όραμα 2030 »και οι επιτυχίες των Σαουδικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύγκρουση στην Υεμένη “, είπε.

Πρόσθεσε επίσης: “Συχνά μοιράζονταν κριτικές για γειτονικές χώρες όπως το Ιράν, το Κατάρ και την Τουρκία και αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του δικτύου ειδήσεων Al-Jazeera και της Διεθνούς Αμνηστίας.

“Αν και οι άνθρωποι πίσω από αυτή τη δραστηριότητα προσπάθησαν να κρύψουν την ταυτότητά τους, η έρευνά  μας βρήκε συνδέσμους με άτομα που συνδέονται με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here