Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon δοκιμάζει σαρωτές που μπορούν να αναγνψρίσουν ένα ανθρώπινο χέρι που θα χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος πληρωμής για αγορές στο κατάστημα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να εισαγάγει την “Orville”, όπως έχει μεταγλωττιστεί, σε ορισμένα καταστήματα Whole Foods μέχρι τις αρχές του 2020 και αργότερα να την επεκτείνει σε όλες τις τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι εργαζόμενοι στα γραφεία της Amazon της Νέας Υόρκης λέγεται ότι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αγοράσουν είδη όπως σόδες, τσιπς, granola bars και φορτιστές τηλεφώνου από ειδικά εξοπλισμένα μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Οι αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στον πιλότο προφανώς δεν απαιτούν από τους καταναλωτές να αγγίζουν φυσικά την επιφάνεια σάρωσης. Χρησιμοποιούν υπολογιστική όραση και γεωμετρία βάθους για να επεξεργαστούν και να αναγνωρίσουν το σχήμα και το μέγεθος του κάθε χεριού που σαρώθηκε πριν χρεώσουν μια πιστωτική κάρτα που βρίσκεται ήδη στο αρχείο.

Το Orville είναι ακριβές σε ένα δέκατο χιλιοστό του 1%, αλλά οι μηχανικοί της Amazon εργάζονται για να βελτιώσουν την ακρίβεια σε ένα εκατομμύριο από το 1% πριν ξεκινήσει, σύμφωνα με την έκθεση. Θα είναι διαθέσιμο για τους κατόχους λογαριασμών της Amazon Prime.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Orville μπορεί να επεξεργαστεί χρεώσεις σε λιγότερο από 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου, σε σύγκριση με τα τρία έως τέσσερα δευτερόλεπτα που απαιτούνται για μια τακτική συναλλαγή με πιστωτική κάρτα.

“Δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Amazon σε ένα email που στάλθηκε στο TechNewsWorld από την εκπρόσωπο της εταιρείας Amanda Felix.
Η αναπόφευκτη έλευση της βιομετρίας
Μια ομάδα ερευνητών δημοσίευσε ένα έγγραφο που συζήτησε τη χρήση της βιομετρικής αναγνώρισης των χειρός με κινητές συσκευές πριν από 10 χρόνια.

Ένα πρότυπο με βάση το σχήμα “παρέχει ένα μοναδικό μοτίβο για τον προσδιορισμό και την επαλήθευση”. ανέφεραν οι συγγραφείς.

Η βιομετρική αναγνώριση χειρός μπορεί να εφαρμοστεί σε κινητές συσκευές με μεγάλη ακρίβεια στα ποσοστά αναγνώρισης / επαλήθευσης, χωρίς φυσική επαφή με εικόνες χαμηλής ποιότητας, σύμφωνα με τους ερευνητές.

“Κάποια μορφή βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας είναι αναπόφευκτη, επομένως αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι”, δήλωσε ο Michael Jude, διευθυντής προγράμματος στο Stratecast / Frost & Sullivan.

“Η Amazon έχει επενδύσει αρκετό χρόνο και χρήμα σε αυτή την τεχνολογία”, δήλωσε στον TechNewsWorld. «Θα ήταν παράξενο αν δεν το κατέταξαν».

Άλλες εφαρμογές σάρωσης με το χέρι
Η PulseWallet πριν από πέντε χρόνια παρουσίασε μια λύση κάρτας χωρίς κάρτες χρησιμοποιώντας τη βιομετρική τεχνολογία PalmSecure από τη Fujitsu Frontech North America.

Το PulseWallet, το οποίο αργότερα έγινε Biyo, σαρώνει τα μοναδικά μοντέλα φλεβών στις παλάμες των καταναλωτών.

Η JCB, μια εταιρεία πιστωτικών καρτών με έδρα την Ιαπωνία, παρουσίασε πέρυσι ένα σύστημα που επιτρέπει στους εμπόρους να ανιχνεύουν τις παλάμες των πελατών τους με τα smartphones τους για να επιβεβαιώσουν τις συναλλαγές τους. Δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.

Τον Μάιο, η Fujitsu παρουσίασε μια νέα τεχνολογία βιομετρικών πληρωμών που σαρώνει τις φλέβες στις παλάμες των πελατών. Προσφέρει ήδη αυτή την τεχνολογία μέσω των τραπεζικών υπηρεσιών ασφαλείας της και σύντομα θα αναπτύξει το σύστημα στα σουπερμάρκετ.

Πλεονεκτήματα της σάρωσης με το χέρι
Η χειρωνακτική σάρωση είναι πιθανώς μια πιο αποδεκτή λύση για πολλούς από την αναγνώριση προσώπου, η οποία είχε σοβαρά προβλήματα με την εθνικότητα “, δήλωσε ο Rob Enderle, κύριος αναλυτής του ομίλου Enderle.

“Θα πρέπει να είναι ένας τόνος καλύτερος από τις πιστωτικές κάρτες και τα αναγνωριστικά εικόνων, τα οποία είναι σχετικά εύκολο να πλαστογραφηθούν”, είπε στον TechNewsWorld.

 

Ο μηχανισμός αυτόματου ελέγχου αναδιαμορφώνει το λιανικό εμπόριο. Για παράδειγμα, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Albertsons ανακοίνωσε ότι θα ανακατανείμει την αυτοελέγχου μετά την αφαίρεσή της από τα καταστήματά της.

Ζητήματα με τεχνολογία χειρός σάρωσης
Οι ανησυχίες περί ιδιωτικότητας αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας χειρός για σάρωση επειδή απαιτεί μια βάση δεδομένων που να συνδέει τα βιομετρικά δεδομένα των χρηστών με τις μεθόδους πληρωμής τους, ανέφερε ο Daniel Elman, ερευνητής της Nucleus Research.

“Έχουμε δει τους καταναλωτές να μπλοκάρουν τις νόμιμες χρήσεις της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, αναφέροντας τις δυνατότητές της για παράνομη παρακολούθηση και δημιουργία προφίλ”, δήλωσε στον TechNewsWorld.

“Πρέπει να υπάρξει αυστηρότερη νομοθεσία ή βιομηχανικά πρότυπα γύρω από τον χειρισμό και την αποδεκτή χρήση των βιομετρικών δεδομένων προτού να διαδοθεί ευρέως”, δήλωσε ο Elman.

Ο κίνδυνος παραβίασης των δεδομένων και ανεπαρκής ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μπορεί να ανησυχεί τους καταναλωτές.

 

“Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να αποκτήσουν πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τα πρόσωπα και να το χρησιμοποιήσουν για απάτες”, δήλωσε ο Erich Kron, σύμβουλος ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στο KnowBe4.

Η σάρωση με το χέρι “είναι πιο ασφαλής από τη σάρωση προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων λόγω της πολυπλοκότητας, της μονιμότητας και της μοναδικότητας της φλεβικής δομής ενός ατόμου”, δήλωσε στον TechNewsWorld.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο, οι χάκερ απέτυχαν την εξακρίβωση της γνησιότητας των φλεβών με ένα πλαστό χέρι.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα τεράστιο πρόβλημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here