Στις 13 Μαρτίου 2019 το Facebook, το Instagram, το Messenger και το WhatsApp έπεσαν για αρκετές ώρες. Όταν οι υπηρεσίες επέστρεψαν, εκατοντάδες και ενδεχομένως χιλιάδες χρήστες ήταν κλειδωμένοι.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει ένα σφάλμα στο σύστημα ελέγχου ταυτότητας δύο σημείων του Facebook.O γίγαντας των κοινωνικών δικτύων αρνείται να παραδεχτεί ότι είναι  δικό τους σφάλμα σφάλμα και εξακολουθεί να πλήττει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το χειρότερο είναι οτι δεν μπορείτε να ενημερώσετε το facebook αφού για να έχετε πρόσβαση στο κέντρο βοήθειας θα πρέπει να είσαστε συνδεδεμένοι.

Όντας κλειδωμένος από το λογαριασμό σας στο Facebook ως ιδιοκτήτης επιχείρησης,  έμπορος / διαφημιζόμενος, δημιουργός περιεχομένου ή ιδρυτής ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον σημερινό κόσμο μπορεί να είναι εξαιρετικά αγχωτικός, καθώς σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση.

Το Business Manager, το Facebook Ads Manager, ο λογαριασμός δημιουργού, τις σελίδες που χρησιμοποιείτε, οποιεσδήποτε ομάδες που διαχειρίζεστε στο Facebook ή το Messenger για να λαμβάνετε μηνύματα / οδηγούς από πελάτες / πιθανούς πελάτες.

Το περιοδικό www.searchenginejournal.com  ανέφερε αυτό το σφάλμα 2-Factor σε ένα άρθρο που κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου.

 

Οι λύσεις στο πρόβλημα:

Λύση # 1: Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι αυτή η λύση να λειτουργήσει, αν και έχει χαμηλό συντελεστή επιτυχίας, καλό είναι να την δοκιμάσετε πρώτη, δεδομένου οτι  είναι η ευκολότερη και ταχύτερη από όλες 3 λύσεις.

Το Facebook μπορεί να μην σας έχει καταγράψει από το Facebook στην επιφάνεια εργασίας ή στην εφαρμογή Messenger. Δοκιμάστε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή Messenger, εάν είστε σε θέση να έχετε την ευκαιρία να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις σας 2FA πραγματικά γρήγορα πριν το κλείδωμα του συστήματος.

Για να το κάνετε αυτό (στο Android), αγγίξτε το πρόσωπό σας στην επάνω αριστερή γωνία -> Μετακινηθείτε προς τα κάτω στις ‘ρυθμίσεις λογαριασμού’ -> πατήστε ‘Ασφάλεια και σύνδεση’ -> απενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο στοιχείων κάτω από τον ‘ περίπου στα μισά της οθόνης.

Αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στην εφαρμογή Messenger, δοκιμάστε να συνδεθείτε στο Facebook στην επιφάνεια εργασίας, στον ιστό για κινητά κλπ., Μέχρι να σας ζητηθεί να επαληθεύσετε όλα τα έντυπα μέσω SMS.

Αν αυτό λειτουργήσει, θα ανακτήσετε τουλάχιστον την πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένες σελίδες έως ότου ενεργοποιήσετε ξανά το 2FA. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, πηγαίνετε στη λύση # 2.

Λύση # 2: Αυτή είναι λίγο επίπονη, αλλά δούλεψε για πάνω από το 80% των ανθρώπων που το έχουν δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

Ξεκινήστε με τη δημιουργία ενός λογαριασμού Fake Facebook. Χρησιμοποιήστε μια διαφορετική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όνομα, κτλ … καθώς χρειάζεστε τον λογαριασμό  να μην επισημανθεί από το σύστημα του Facebook αρκετό καιρό για να το τραβήξει.

Αφού δημιουργηθεί και επαληθευτεί ο λογαριασμός, ορίστε τον έλεγχο ταυτότητας 2 στοιχείων. Βεβαιωθείτε ότι κατά τη ρύθμιση αυτή μπορείτε να επιλέξετε τον κωδικό μέσω επιλογής SMS. Αυτό θα επαληθεύσει τον κώδικα που χρησιμοποιήσατε στο λογαριασμό σας και θα αφαιρέσει αμέσως τον αριθμό τηλεφώνου από τον κλειδωμένο λογαριασμό σας. Προτού προσπαθήσετε να συνδεθείτε, χρησιμοποιήστε την επιφάνεια εργασίας ή το φορητό υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαγράψει τα cookie και τα δεδομένα περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης. Δεν θα πρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσατε μια εφαρμογή γεννήτριας κώδικα ή άλλη επιλογή κατά την αρχική ρύθμιση του ελέγχου ταυτότητας 2 στοιχείων, αυτό δεν θα το καθαρίσει.

Ωστόσο, θα πρέπει τώρα να μπορείτε να επικυρώσετε μέσω της αρχικής σας επιλογής στις περισσότερες περιπτώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, για παράδειγμα αν αρχικά ορίσατε 2FA χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή γεννήτριας κώδικα και από τότε διαγράψατε την εφαρμογή.

Λύση # 3: Στην κινητή συσκευή σας χρησιμοποιήστε τον browser για κινητά για να προσπαθήσετε να συνδεθείτε. Όταν η σύνδεσή σας αποτύχει λόγω του ανενεργού λογαριασμού σας, θα πρέπει να δείτε το αίτημα κώδικα SMS με έναν σύνδεσμο κάτω από αυτό που λέει κάτι όπως “Έχετε προβλήματα”; “Χρειάζεστε άλλο τρόπο σύνδεσης;” ή “Χρειάζεστε βοήθεια σύνδεσης;” .

Αν πατήσετε αυτό το σύνδεσμο, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη φόρμα, αλλά σε αντίθεση με τις 2 μορφές που δεν λειτουργούν, αυτό λειτουργεί. Θα πρέπει να μοιάζει πολύ με τη φόρμα “Disabled account account” και να ζητήσετε μια μορφή αναγνωριστικού φωτογραφίας στο τέλος.

Με την συμπλήρωση αυτής της φόρμας μπορεί να διαρκέσει από 14 ημέρες έως 190 ημέρες για να δουλέψει, αλλά είναι η επιλογή που θα λειτουργήσει σίγουρα εάν αποτύχετε στις λύσεις # 1 και # 2.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here