Μία από τις σημαντικότερες εκστρατείες για προβολή των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έφτασε στο τέλος της.

Ο Ολλανδός Wiebe Wakker έχει ολοκληρώσει επίσημα το “μακρύτερο ταξίδι στον κόσμο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο”, ένα ταξίδι περίπου τριών ετών, 59.000 μιλίων από το Άμστερνταμ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2016 σε τροποποιημένη VW Golf ως μέρος της πρωτοβουλίας Plug Me In, η οποία είχε ως στόχο να δείξει τη σκοπιμότητα και τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ταξίδεψε μέσα από 33 χώρες και τα έξοδα καλύφθηκαν  από εθελοντές (για καταλύματα, και τρόφιμα) καθώς και σε χορηγούς που περιλάμβαναν τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Adobe και η Canon.

 

Το αντίστοιχο μη τροποποιημένο γκολφ θα απαιτούσε περίπου 1.792 αμερικανικά γαλόνια καυσίμου για να ολοκληρώσει το ταξίδι, το οποίο θα κοστίσει 4.552 δολάρια αν βασιζόταν στις μέσες τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ το 2018.

Η Wakker δαπάνησε μόλις 300 δολάρια για ηλεκτρική ενέργεια για τρία χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος της το Αυστραλιανό Outback.

Αν και το όνειρο της ηλεκτροκίνησης ήταν ακόμα μακριά μπορούμε να πούμε οτι ο  Wakker πέτυχε το στόχο του.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα  ήταν σίγουρα μια  πραγματικότητα το 2016, αλλά με πολύ περιορισμένες επιλογές κσι το συγκεκριμένο Golf δεν μπορούσε να κάνει πάνω από 124 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Σίγουρα σήμερα το 2019  αν και τα  ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν κατέχουν το  μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς,οι τιμές είναι πίο προσιτές και  έχουν πολύ μεγαλύτερη αυτονομία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here