Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έχουν δημιουργήσει γυαλιά που παρακολουθούν τα μάτια σας και εστιάζουν αυτόματα σε ό, τι κοιτάζετε. Οι λεγόμενες αυτόματες εστίες, που αναλύονται σε μια δημοσίευση στο περιοδικό Science Advances, θα μπορούσαν να αποδειχθούν καλύτερη λύση από τους φακούς μετάβασης ή τους προοδευτικούς φακούς.

Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι, με την πάροδο του χρόνου, η ικανότητά μας να επικεντρωνόμαστε σε κοντινές αποστάσεις επιδεινώνεται καθώς οι φακοί στα μάτια μας σκληρύνουν. Η κατάσταση, που ονομάζεται πρεσβυωπία, συνήθως ξεκινάει γύρω στην ηλικία των 45 ετών και επηρεάζει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο άτομα. Είναι ένας βασικός παράγοντας για το γιατί πολλοί από εμάς πρέπει να αρχίσουμε να φοράμε γυαλιά ανάγνωσης, προοδευτικούς φακούς στη μέση ηλικία.

 

Μια ομάδα 56 ατόμων με πρεσβυωπία προσπάθησε με τις αυτόματες εστίες και βρήκε  τους φακούς αυτούς να είναι πιο αποτελεσματικοί από τους προοδευτικούς φακούς για ανάγνωση.

Αυτό ακούγεται υπέροχο, αλλά πιθανότατα θα είναι αρκετός χρόνος για να μπορέσετε να πάρετε ένα ζευγάρι από τον οπτομέτρη σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here