Τα Drones σώζουν ζωές!

Ένας στόλος των AI-powered drones θα αναπτυχθεί στην Αυστραλία για να βοηθήσει τους τους κολυμβητές στην αποφυγή των επικίνδυνων κροκόδειλων.

Τα αυστραλιανά ποτάμια έχουν την υψηλότερη πυκνότητα κροκόδειλων αλμυρού νερού στον κόσμο. Ο αριθμός των θανατηφόρων επιθέσεων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που πιστεύεται ότι οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού τους.

Τα drones εντοπισμού κροκοδείλων αναπτύχθηκαν  στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Little Ripper Group και του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σίδνεϊ.

 

Κάθε ένα από τα αεροσκάφη διαθέτει σειρήνες, ηχεία και συσκευές επίπλευσης που μπορούν να ριχθούν από αέρος σε κολυμβητές που κινδυνεύουν να γίνουν θύματα επίθεσης  από έναν κροκόδειλο.

Το Little Ripper χρησιμοποιεί το AWS για να επιτρέψει στους διασώστες να δουν ζωντανές ροές βίντεο από τα smartphones τους. Το AWS μείωσε την καθυστέρηση της τροφοδοσίας βίντεο από 10 δευτερόλεπτα σε 1 δευτερόλεπτο.

Η Simon Elisha, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής λύσεων, δημόσιος τομέας ANZ, Amazon Web Services, σχολιάζει:

“Η AWS είναι ενθουσιασμένη που υποστηρίζει την ομάδα Ripper στην αποστολή της να σώσει ζωές και να προστατεύσει την αυστραλιανή θαλάσσια ζωή. Οι αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη, επέτρεψαν στην ομάδα Ripper να καινοτομήσει και με νέους τρόπους να βοηθήσει στη διάσωση ζωών.

Οργανισμοί στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αξιοποιούν το εύρος και το βάθος των υπηρεσιών Cloud AWS για να παρέχουν πιο έγκαιρες υπηρεσίες στους πολίτες και να αντιμετωπίζουν μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινότητας στην Αυστραλία και στον κόσμο “.

Το ενσωματωμένο AI μπορεί να ανιχνεύσει έως και 16 διαφορετικούς τύπους θαλάσσιων ζωών με ακρίβεια 93%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία του Little Ripper έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει  τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την επικίνδυνη θαλάσσια ζωή.

Το Little Ripper χρησιμοποίησε επίσης τεχνολογία DRM με τεχνολογία AI για την ανίχνευση καρχαριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here