Σύντομα, τα drones θα παραδίδουν το φαγητό σας. Η Uber παρουσίασε ένα νέο σχεδιασμό drone διανομής Uber Eats.

Παρουσιάστηκε στο Forbes 30 κάτω από την 30η σύνοδο κορυφής, η Uber σχεδιάζει να ξεκινήσει την παράδοση δοκιμαστικά στο Σαν Ντιέγκο το επόμενο έτος.

Η Uber λέει ότι το νέο του delivey drone μπορεί να μεταφέρει τρόφιμα για έως και δύο άτομα. Το φτερό έρχεται με έξι ρότορες.

Η πρόωρη έκδοση του drone μπορεί να κάνει σύντομα ταξίδια, καθώς η μπαταρία έχει σχεδιαστεί για οκτώ λεπτά. Αυτό, ωστόσο, περιλαμβάνει τη φόρτωση και εκφόρτωση του γεύματος. Το drone του Uber Eat μπορεί να πετάξει μέχρι και 18 μίλια και μπορεί να κάνει μια διαδρομή 12 μιλίων.

Η Uber δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την παράδοση του drone σε μεγάλη κλίμακα μέχρι στιγμής. Το drone θα ελέγχεται από τα συστήματα Elevate Cloud της εταιρείας. Σύμφωνα με την Uber, αφού ένας πελάτης έχει κάνει μια παραγγελία, το εστιατόριο θα προετοιμάσει τα τρόφιμα και το φορτίο στο drone. Η συσκευή θα απογειωθεί και θα παραδόσει τα τρόφιμα σε προκαθορισμένη θέση.

“Έχουμε συνεργαστεί στενά με την FAA για να διασφαλίσουμε ότι πληρούμε τις απαιτήσεις και δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια”, δήλωσε ο Λουκάς Φίσερ, επικεφαλής των πτητικών λειτουργιών Uber Elevate.

“Από εκεί, ο στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την παράδοση του Uber Eats , ώστε να μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες επιλογές σε περισσότερους ανθρώπους με το πάτημα ενός κουμπιού. Πιστεύουμε ότι η Uber είναι μοναδικά τοποθετημένη για να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση καθώς είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε το δίκτυο των συνεργατών του εστιατορίου και των συνεργαζόμενων προμηθευτών της Uber Eats, καθώς και την εμπειρία και την τεχνολογία της Uber Elevate στον τομέα των αερομεταφορών. ”

Η Uber θα συμμετάσχει στο Amazon στις προσπάθειες ανάπτυξης ενός στόλου delivery . Σύμφωνα με αναφορές, η υπηρεσία Amazon Prime Air θα κυκλοφορήσει επίσημα αργότερα φέτος. Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, έχει επίσης ξεκινήσει μια υπηρεσία παράδοσης με drone, στο πλαίσιο της θυγατρικής «Wing». Η Wing δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις εταιρείες όπως το Walgreens και το FedEx Express για την υπηρεσία παράδοσης με drones.

Πίσω στην Ινδία, ο Zomato εργάζεται επίσης σε μια παρόμοια υπηρεσία παράδοσης με dronew.  Η εταιρεία  ισχυρίστηκε ότι το drone της είχε καλύψει απόσταση 5 χιλιομέτρων σε περίπου 10 λεπτά ενώ είχε  μέγιστη ταχύτητα 80 kmph για να παραδώσει ένα πακέτο τροφίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here