Εάν κάποιος πάσχει από αλλεργία,στα φιστίκια ή στις μέλισσες για παράδειγμα,θα πρέπει να έχει μαζί του μία συσκευή που παρέχει επινεφρίνη (ένεση) που  μπορεί να του σώσει τη ζωή.

Δυστυχώς, αυτές οι συσκευές δεν είναι και οι πιο εύκολες να μεταφερθούν.

Σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο Ράις έχουν καταλήξει σε μια έξυπνη ιδέα,δημιούργησαν ένα «ρολόι» ​​που είναι εφοδιασμένο με επινεφρίνη και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι χρήστες θα μπορούν γρήγορα να κάνουν την ένεση (ή κάποιος θα μπορούσε να το κάνει γι ‘αυτούς) με πρόσβαση από τον καρπό τους.

Με την ονομασία EpiWear, αυτή η συσκευή αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της βιοτεχνολογίας Albert Han, τον Alex Li, τον Jacob Mattia, τον Justin Tang και τους πρωτοπόρους Callum Parks.

Σύμφωνα με τον Τανγκ, που  είχε και την ιδέα και ο οποίος υποφέρει από αλεργία στα φυστίκια,θεωρεί οτι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να έχει πάντα μαζί του μια συσκευή επινεφρίνης.

Το EpiWear αναμένεται να είναι ικανό να παρέχει 0,3 ml επινεφρίνης ανά ένεση, το ίδιο με τις συσκευές που διατίθενται στο εμπόριο.

Μπορεί να διπλωθεί σε τρία μέρη τα οποία στη συνέχεια μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ρολόι στον καρπό.

Αυτή τη στιγμή το πρωτότυπο είναι λίγο μεγάλο, αλλά η ομάδα ισχυρίζεται ότι αυτό οφείλεται στη διαδικασία 3D εκτύπωσης.

Ένας από τους στόχους τους είναι να το κάνουν πιό  εμπορικό, που σημαίνει πιό κομψό και οικονομικό ώστε θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους με προβλήματα αλλεργίας  να το φορέσουν.

Μια τέτοια συσκευή ή μια τετοα ιδέα θα μπορούσε να ενδιαφέρει εταιρείες όπως η Apple, η οποία τελευταία είχαμε ακούσει ότι εργάζονταν σε έναν μη επεμβατικό τρόπο παρακολούθησης της γλυκόζης  μέσω του Apple Watch.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here