Ο CEO του Facebook και  συνιδρυτής Mark Zuckerberg συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Donald Trump την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην  πρωτεύουσα.

“Ο Mark είναι στη συνάντηση της Ουάσιγκτον με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να ακούσει τις ανησυχίες τους και να μιλήσει για τη μελλοντική ρύθμιση του διαδικτύου. Επίσης είχε μια καλή εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο Trump στο Λευκό Οίκο”, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Το Trump έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους ιστότοπους των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι έχουν προκαταλήψεις εναντίον συντηρητικών, ισχυρισμοί που το Facebook έχει αρνηθεί. Το Facebook δεν μοιράστηκε πολλές  λεπτομέρειες για το τι συζητά ο Zuckerberg με το Trump.

Ο Λευκός Οίκος επεσήμανε το τιτίβισμα του Trump για τη συνάντηση. Ο πρόεδρος το χαρακτήρισε ως “ωραία συνάντηση”, αλλά δεν μοιράστηκε καμία λεπτομέρεια σχετικά με αυτά που συζητήθηκαν.

Ο Axios, ο οποίος ανέφερε νωρίτερα για τη συνάντηση, δήλωσε ότι η συγκέντρωση μεταξύ Trump και Zuckerberg ήταν “απροειδοποίητη”.

Ο Zuckerberg συναντήθηκε επίσης με πολλούς νομοθέτες και από τα δύο κόμματα αυτή την εβδομάδα και συζητά διάφορα θέματα, όπως ιδιωτικό απόρρητο, κατηγορίες για συντηρητική λογοκρισία, επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και κυβερνητική ρύθμιση.

Είναι η πρώτη γνωστή επίσκεψη του Zuckerberg στην πρωτεύουσα από τον Απρίλιο του 2018, όταν κατέθεσε ενώπιον των βουλευτών μετά από ένα μεγάλο σκάνδαλο ιδιωτικότητας. Η Cambridge Analytica, μια βρετανική πολιτική συμβουλευτική, συγκέντρωσε τα δεδομένα μέχρι και 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς την άδειά τους.

Ο Ζούκερμπεργκ ζητούσε περισσότερη ασφάλεια του διαδικτύου γύρω από το επιβλαβές περιεχόμενο, την ακεραιότητα των εκλογών, την ιδιωτικότητα και τη φορητότητα των δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here