Διαβάζουμε στο cnet.com οτι κάπου στη Λατινική Αμερική, μια μικρή κοινότητα 50 αγροτών και υφαντών θα αποκτήσει νέα, τρισδιάστατα σπίτια.

Θα κατασκευαστούν άμεσα από την εταιρεία σχεδιασμού Fuseproject που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία συνεργάζεται με τη μη κερδοσκοπική κατοικία New Story και την ICON, μια εταιρεία τεχνολογιών κατασκευών.

Η τοποθεσία δεν είναι γνωστή αυτή τη στιγμή και θα αποκαλυφθεί όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή.

“Μπορείτε να διαμορφώσετε τους τοίχους για να έχετε διαφορετική λειτουργικότητα. μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πάγκο ντους που δεν έχει αιχμηρές γωνίες, “λέει ο ιδρυτής της Fuseproject Yves Béhar στους New York Times. Μιλώντας για την προσαρμογή που είναι διαθέσιμη στο έργο, η Béhar λέει στους Times ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών μπορούν να καθορίσουν ένα σχέδιο δύο ή τριών υπνοδωματίων και το εξωτερικό σκυρόδεμα μπορεί να είναι χρωματισμένο με διαφορετικά χρώματα κιέτσι δεν θα φαίνεται σαν τυποποιημένο.

Στην ιστοσελίδα της, το Fuseproject αναφέρει ότι συνεργάστηκε με τους ανθρώπους στην  κοινότητα για να μάθουν περισσότερα για τον πολιτισμό  και την κουλτούρα τους τους και να βεβαιωθούν ότι οι επιλογές στέγασης ταιριάζουντο περιβάλλον τους. “Χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία 3D και τις μοναδικές δυνατότητες σχεδιασμού που παρέχει λύσεις που κάλυπταν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με το κλίμα, την οικογενειακή δομή και τον ρόλο που παίζουν οι κατοικίες στη δημιουργία μιας ευρύτερης κοινότητας”, λέει η εταιρεία.

Στην ιστοσελίδα της, το Fuseproject αναφέρει ότι συνεργάστηκε με ανθρώπους στην ακοινοποίητη κοινότητα για να μάθουν περισσότερα για τον πολιτισμό τους και να βεβαιωθούν ότι οι επιλογές στέγασης είχαν νόημα για το περιβάλλον τους. “Χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία 3D και τις μοναδικές δυνατότητες σχεδιασμού που παρέχει λύσεις που κάλυπταν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με το κλίμα, την οικογενειακή δομή και τον ρόλο που παίζουν οι κατοικίες στη δημιουργία μιας ευρύτερης κοινότητας”, λέει η εταιρεία.

Το Fuseproject σημειώνει στην περιγραφή του ότι “για τις οικογένειες που ζουν με λιγότερα από 200 δολάρια το μήνα, η πρόσβαση στην ασφαλή στέγαση προστατεύει  τόσο από περιβαλλοντικό όσο και από φυσικό κίνδυνο είναι κρίσιμη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυσικά υλικά και το κόστος κατασκευής είναι πολύ χαμηλά.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here