Ένας 13χρονος κατάφερε να αποκτήσει πτερύγια αυτιών με την βοήθεια της τρισδιάστατης τεχνολογίας! Ήταν η πρώτη επέμβαση με τη χρήση εκτυπωτή τριών διαστάσεων για την κατασκευή ιατρικών προσθετικών μελών στην Ιταλία.

Στη συνέχεια διαμορφώθηκε το σχήμα του πτερυγίου που έπρεπε να τοποθετηθεί και μέσω ενός προγράμματος τελευταίας γενιάς εκτυπώθηκε σε τρισδιάστατη μορφή. Προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ακρίβεια στον σχεδιασμό του πτερυγίου, ελήφθη ως μοντέλο το αντίστοιχο της μητέρας.

Όπως ανακοίνωσε η κλινική, με μία αξονική τομογραφία ο πλαστικός χειρουργός της εντόπισε την ακριβή μορφή των χόνδρων στο αυτί του παιδιού, που έπασχε από μικροωτία, μία δυσπλασία που πλήττει πέντε ανά 10.000 παιδιά και δεν επιτρέπει στο εξωτερικό τμήμα του αυτιού να αναπτυχθεί.

Η τεχνική αναπτύχθηκε από την κλινική σε συνεργασία με το τμήμα βιομηχανικής μηχανολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

«Για ένα παιδί με μία τόσο εμφανή δυσπλασία, η αισθητική αποκατάστασή του λαμβάνει μία μεγάλη ψυχολογική και κοινωνική σημασία. Το ίδιο δεν είχε πρόβλημα στην ακοή, όμως η δυσμορφία του οργάνου του δημιουργούσε μεγάλη ψυχική αναστάτωση», τόνισε ο δρ Φλάβιο Φλακίνι, που προέστη της επέμβασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here