Η εισαγωγή του Amazon Lockers το 2011 σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει  η εταιρεία τα προβλήματα παράδοσης  πακέτων στους πελάτες της σε δυσπρόσιτα σημεία. Έξι χρόνια μετά, τα θυρίδες βρίσκονται σε περισσότερες από 2.000 τοποθεσίες και πάνω από 50 πόλεις στις ΗΠΑ. Και η φιλοξενία των θυρίδων έχει γίνει μια μεγάλη ευκαιρία για τις μικρές επιχειρήσεις να αυξήσουν την  επισκεψιμότητα στα  καταστήματά τους.
Τι είναι το Amazon Locker;
Το Amazon Locker είναι ένα πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης που δρομολόγησε η εταιρεία για να αντιμετωπίσει τις παραλειφθείσες παραδόσεις, τις κλεμμένες συσκευασίες και τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης.

Όταν παραγγείλετε ένα προϊόν από το Amazon , μπορείτε να επιλέξετε να παραδώσετε το πακέτο σε μια κονσόλα κοντά σας.

Όταν το πακέτο φτάσει στο καθορισμένο ντουλάπι, θα λάβετε έναν ψηφιακό κωδικό μέσω κειμένου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να το πάρετε. Μόλις είστε εκεί, εισάγετε τον κώδικα στην οθόνη αφής και ανοίγει η πόρτα που περιέχει τη συσκευασία σας. Εάν θέλετε να επιστρέψετε το πακέτο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα ντουλάπια για να το κάνετε.

Η ευκολία στον πελάτη είναι αναμφισβήτητη, αλλά τι προσφέρουν οι τοποθεσίες που φιλοξενούν τα ντουλάπια; Όταν τα ντουλάπια βγήκαν για πρώτη φορά, το 7-Eleven ήταν ένας από τους πρώτους που υιοθέτησαν και τα ντουλάπια βρίσκονται τώρα σε όλη την Αμερική. Οι Staples και Best Buy τα δοκιμάζουν επίσης, αλλά δεν τα πήγαιναν.

Στην περίπτωση του 7-Eleven, όταν ένας πελάτης έρχεται να πάρει ένα πακέτο, μπορεί επίσης να πάρει ποτά, σνακ και άλλα αντικείμενα. Έτσι, έχοντας τα ντουλάπια ήταν επωφελής κίνηση.

Πώς να γίνετε οικοδεσπότης του Amazon Locker

Εάν θέλετε να φιλοξενήσετε τις θυρίδες, πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση. Το Amazon λαμβάνει στη συνέχεια υπόψη διάφορους παράγοντες που θα σας επιτρέψουν να φιλοξενήσετε τις θυρίδες. Οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν εάν είστε ιδιοκτήτης του ακινήτου, ποιος είναι ο τόπος όπου βρίσκεται (φαρμακείο, βενζινάδικο κ.λπ.), τη διεύθυνση και τον αριθμό των τοποθεσιών που διαθέτετε.
Οι αιτήσεις εξετάζονται δύο φορές την εβδομάδα και εάν η τοποθεσία είναι κατάλληλη, η εταιρεία θα προχωρήσει την διαδικασία.

 

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της φιλοξενίας ενός  Locker
Εάν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης όπως ένας φούρνος, καφετέρια, βενζινάδικο ή άλλη παρόμοια επιχείρηση, υπάρχουν πολλά θετικά για να έχετε τα ντουλάπια.

Φέρνουν ανθρώπους στον τόπο της επιχείρησής σας και αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε πωλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η 7-Eleven συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό θυρίδων που φιλοξενεί η εταιρεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε μια επιχείρηση που πωλεί προϊόντα παρόμοια με της Amazon, όπως συνέβη με την Staples και την Best Buy, δεν είναι καλή επιλογή.

Τα ντουλάπια καταλαμβάνουν επίσης χώρο και αν διαθέτετε ένα μικρό καφενείο ή κατάστημα ψιλικών, πρέπει να σταθμίσετε τα οφέλη του διαθεσίμου χώρου που διατίθενται για περισσότερους πίνακες ή περισσότερα προϊόντα.

Όσον αφορά την πληρωμή από την Amazon για τη φιλοξενία των θυρίδων, έχει αναφερθεί Amazon προσφέρει κάποια χρήματα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, οι θυρίδες τοποθετούνται δωρεάν.

Το Amazon Locker μπορεί να θεωρηθεί μία πολύ καλή επιλογή ώστε  να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους να έρχονται στην επιχείρησή σας.

Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, θα πρέπει να δείτε αν η επισκεψιμότητα φέρνει παραπάνω κέρδη από το να είχατε εκμεταλλευτεί τον χώρο της Amazon Locker σε τοποθέτηση προιόντων.

Μακάρι να το δούμε και στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here