Οι ερευνητές της UCLA σχεδίασαν μια συσκευή που δημιουργεί ηλεκτρισμό από το χιόνι που πέφτει.

Η πρώτη της μηχανής λειτουργεί επίσης ως μετεωρολογικός σταθμός, ικανός να υπολογίσει την κατεύθυνση, τον όγκο και την ταχύτητα των βροχοπτώσεων και του ανέμου.

Μικρό, λεπτό και εύκαμπτο, ο τριοηλεκτρικός νανο παραγωγός  με βάση το χιόνι (TENG χιονιού) δημιουργεί φόρτιση μέσω στατικού ηλεκτρισμού, παράγοντας ενέργεια από την ανταλλαγή ηλεκτρονίων.

Ο στατικός ηλεκτρισμός δημιουργείται όταν ένα υλικό που συλλαμβάνει τα ηλεκτρόνια συναντά ένα υλικό που τα απελευθερώνει.

Σε αυτή την περίπτωση, χιονίζει σε θετικά φορτισμένα και δίνει ηλεκτρόνια. Έτσι οι επιστήμονες έπρεπε να βρουν το σωστό αρνητικά φορτισμένο υλικό με το οποίο θα το γίνονταν ζευγάρι.

“Μετά τη δοκιμή ενός μεγάλου αριθμού υλικών, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων αλουμινίου και του Teflon, διαπιστώσαμε ότι η σιλικόνη παράγει περισσότερο φορτίο από οποιοδήποτε άλλο υλικό”, δήλωσε ο Μαχάρ Ελ-Κάντι, βοηθός ερευνητής της χημείας και βιοχημείας της UCLA.

Περίπου το 30% της επιφάνειας της Γης καλύπτεται με χιόνι κάθε χειμώνα, εμποδίζοντας το ηλιακό φως και καθιστώντας τους ηλιακούς συλλέκτες αναποτελεσματικούς. Αυτή η νέα συσκευή, ωστόσο, θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην ηλιακή συστοιχία για να παρέχει συνεχή τροφοδοσία ρεύματος όταν χιονίζει.

Η 3D εκτύπωση και η υψηλή επικράτηση της σιλικόνης στη βιομηχανία σημαίνει ότι η συσκευή θα μπορούσε να παραχθεί με χαμηλό κόστος, σύμφωνα με τον συγγραφέα και τον καθηγητή Richard Kaner της UCLA.

Όλες οι λεπτομέρειες της συσκευής δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nano Energy.

Η Kaner και η El-Kady σχεδίασαν προηγουμένως ένα gadget που μπορεί να χρησιμοποιήσει την ηλιακή ενέργεια για την ανέξοδη και αποτελεσματική δημιουργία και αποθήκευση ενέργειας, με σκοπό την τροφοδοσία ηλεκτρονικών ειδών και τη δημιουργία υδρογόνου για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here