Η τεχνολογία αναπτύσεται, μεγάλες εταιρίες όπως η Toshiba και η SEIKΟ αλλά και πολλές άλλες λιγότερο γνωστές στην Ελλάδα έχουν αρχίσει ήδη να ενσωματώνουν στα προιόντα τους τις μπαταρίες Lithium Titanate(οξείδιο του τιτανίου λιθίου) οι οποίες έχουν εξαιρετικούς χρόνους ζωής, γρήγορη φόρτιση και είναι πολύ πιο ασφαλείς από άλλους τύπους μπαταριών λιθίου.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας μπαταριών λιθίου οξειδίου τιτανίου (οξείδιο του τιτανίου) είναι σημαντικά και ενσωματώνουν μια σειρά από οικονομικές αλλά και οικολογικές πτυχές που είναι σημαντικές για ένα μέλλον που οδηγείται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Τα πλεονεκτήματα όπως τα περιγράφει το ev-power   

Εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η προηγμένη νανοτεχνολογία που αποτελείται από νανοκρυστάλλους Lithium Titanate και η αυξημένη επιφάνεια τους είναι ειδικά σχεδιασμένες για να βελτιώσουν τη διάρκεια ζωής αυτών των μπαταριών. Με μια μεγαλύτερη από 30 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια, η τεχνολογία αυτή μπορεί να επαναφορτίσει σημαντικά ταχύτερα από την πιο παραδοσιακή εναλλακτική της μπαταρία Li-Ion. Ο αριθμός κύκλων μιας μπαταρίας Lithium Titanate είναι 20.000 σε σύγκριση με μόλις 2000 σε συνηθισμένη μπαταρία λιθίου, επισημαίνοντας μια επαναστατική προσέγγιση στην αποθήκευση ενέργειας.

 

Ταχεία φόρτιση και εκφόρτιση της μπαταρίας

Τα λιθίου οξείδια του τιτανίου (λιθίου οξείδιο του τιτανίου) (LTO) είναι προηγμένη τροποποιημένη μπαταρία ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί νανοτεχνολογία με τη μορφή νανοκρυστάλλων λιθίου τιτανίου αντί του κανονικού άνθρακα υλικού στην επιφάνειά του. Το πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ότι η άνοδος έχει επιφάνεια περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων ανά γραμμάριο υλικού – η οποία ξεχωρίζει πολύ περισσότερο από τα 3 τετραγωνικά μέτρα ανά γραμμάριο για το φυσικό ανθρακικό υλικό.

Ενισχυμένη ασφάλεια

Λόγω της χαμηλότερης τάσης λειτουργίας αυτής της τεχνολογίας, υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα ασφάλειας για τον καταναλωτή και το περιβάλλον. Καθώς οι μπαταρίες λιθίου τιτανίου είναι εντελώς απαλλαγμένες από άνθρακα, αποφεύγουν τη θερμική διαφυγή ή την υπερθέρμανση, η οποία αποτελεί κύρια αιτία πυρκαγιάς στα παραδοσιακά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Χωρίς τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή έκρηξης, η τεχνολογία Lithium Titanate επιτρέπει την ασφαλή, φιλική προς το χρήστη και χαμηλού κινδύνου αποθήκευση ενέργειας σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

 

Εξαιρετική απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης μπαταριών τιτανίου λιθίου είναι ότι λόγω της νανοτεχνολογίας που χρησιμοποιείται, αυτές οι μπαταρίες έχουν πολύ καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες μπαταριών.

Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών απόρριψης χαμηλής θερμοκρασίας, είναι σε θέση να αποκτήσει έως και το 80% της πλήρους χωρητικότητάς του σε μόλις -30 ° C.

Αποθήκευση ενέργειας

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το οξείδιο του τιτανίου του λιθίου  γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας και της ισχύος του δικτύου.

 

 

 

Η Σουηδική εταιρία Leclanche έχει ήδη ενσωματώσει την τεχνολογία σε λεωφορεία της γραμμής.

Το μέλλον των βιώσιμων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξαρτάται από τεχνολογίες όπως η μπαταρία λιθίου Titanate, οι οποίες, λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής ,της υψηλής απόδοσης, αυξημένης ασφάλειας, ικανότητας απόδοσης χαμηλών θερμοκρασιών και τεράστιων δυνατοτήτων ενσωμάτωσης με την αιολική  και ηλιακή ενέργεια ανοίγουν δρόμους για την χρήση τους ακόμα και στα  οχήματα.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here