Οι γιατροί χρησιμοποιούν smartphones ως σαρωτές υπερήχων σε αφρικάνικα χωριάΓια όσους ζουν σε ανεπτυγμένες χώρες, ορισμένες φορές μπορούμε να θεωρήσουμε ως δεδομένο οτι οι μονάδες υγειονομικής περίθαλψης  είναι συνήθως εφοδιασμένες με τα βασικά μηχανήματα και τον εξοπλισμό σας.

Ωστόσο, σε πάρα πολλές περιοχές του κόσμου, η πρόσβαση σε τέτοιο εξοπλισμό είναι είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά φαίνεται ότι η τεχνολογία έχει δημιουργήσει μερικές καινοτόμες λύσεις.

Οι γιατροί χρησιμοποιούν smartphones ως σαρωτές υπερήχων σε αφρικάνικα χωριά

Σε ένα άρθρο του  New York Times, περιγράφεται λεπτομερώς πώς οι γιατροί στην Ουγκάντα ​​της Αφρικής χρησιμοποιούν τα smartphones τους  ως σαρωτές υπερήχων.

Αυτό είναι χάρη σε μια συσκευή γνωστή ως Butterfly iQ που είναι ένας σαρωτής υπερήχων που έχει συρρικνωθεί σε ένα εξαιρετικά μικρό φορητό μηχάνημα (χωράει σε μια τσέπη) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με τα smartphones μας.

 

Αυτό επέτρεψε στους γιατρούς να πραγματοποιήσουν δοκιμές σε όσους ζουν σε αγροτικά χωριά σε ολόκληρη την Αφρική και οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση σε τέτοιο εξοπλισμό.

Οι εικόνες που καταγράφονται στο υπερηχογράφημα αποστέλλονται στη συνέχεια σε έναν ειδικό στο Τορόντο του Καναδά, ο οποίος θα βοηθά στην διάγνωση.

 

Σύμφωνα με τον Jonathan Rothberg, τον ιδρυτή της Butterfly, η οποία είναι η εταιρεία που κατασκεύασε τη συσκευή, «Αυτό ήταν το πραγματικό μου κίνητρο για να το κάνω. Τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού δεν παίρνει καθόλου απεικόνιση. Όταν βάζετε κάτι σε ένα τσιπ, η τιμή μειώνεται και το εκδημοκρατίζετε «.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here