Ένας τρελός κατά πολλούς Γάλλος,ο “ιπτάμενος άνθρωπος”  απέτυχε στην  γενναία προσπάθειά του να διασχίσει το κανάλι της Μάγχης σε ένα αεροσκάφος με κινητήρα τζετ με ταχύτητα 90 μιλίων .


Ο Φράνκι Ζπάτα, 40 ετών, έχασε μια πλατφόρμα προσγείωσης που βρισκόταν σε μια βάρκα καθώς προσπάθησε να έρθει σε επαφή για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα.
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τζετ σκι φέρεται να έπεσε στο νερό μαζί με το hoverboard του .

Δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συντριβής, δήλωσε μέλος της ομάδας του μετά την πτήση.

Στεκόμενη σε μια πλατφόρμα που τροφοδοτείται από πέντε μικρές μηχανές αεριωθουμένων, ο Franky Zapata απογειώθηκε από το Sangatte της Γαλλίας και ελπίζει να φτάσει στο Dover σε μόλις 20 λεπτά.

Έτρεξε σε ταχύτητες έως και 87 μίλια / ώρα, μόλις 50 πόδια πάνω από τα  κύματα του καναλιού.
Είχε  περίπου 42 λίτρα κηροζίνης στο σακίδιο του και είχε προγραμματίσει να σταματήσει στο μέσο της διαδροής για να ανεφοδιάσει την εφεύρεσή του, που ονομάστηκε “Flyboard”.

Ο πρωτοπόρος Jetski-εφευρέτης, Franky Zapata, 40 ετών, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι των 21 μιλίων σε 20 λεπτά.

Το αεροπλάνο του Zapata,μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 118 mph.

Πρόσφατα παρουσίασε τις δυνατότητες του hoverboard ως μέρος των εορτασμών της Βαστίλης της προηγούμενης εβδομάδας στο Παρίσι.

Το tech whiz παραδέχτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η απόπειρα διέλευσης των καναλιών θα είναι η μεγαλύτερη πρόκλησή του ακόμα.

“Χρησιμοποίησα το 3% των δυνατοτήτων του μηχανήματος [την Ημέρα της Βαστίλης] και θα χρειαστώ 99% για το κανάλι”, δήλωσε ο Ζάπατα στο The Guardian.

“Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, και νομίζω ότι έχω 30% πιθανότητες επιτυχίας”.

Το ταξίδι των 21 μιλίων θα είχε καταρρεύσει το ρεκόρ για τη μακρύτερη πτήση με hoverboard. Ο Zapata έθεσε το τρέχον ρεκόρ των 1.4 μιλίων τον εαυτό του το 2016.

Η προσπάθεια ήταν να σηματοδοτήσει την 110η επέτειο από την πρώτη αεροπορική διέλευση του καναλιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here