Από τώρα και στο εξής όποιες εταιρίες κοινωνικών δικτύων και γενικότερα οι εταιρίες τεχνολογίας που δεν θα λαμβάνουν τυα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διαροής ευάισθητων δεδομένων των χρηστών τους θα έχουν αυστηρές ποινικές κυρώσεις.

Η εύκολη πρόσβαση σε βλαπτικό θέαμα, ιδίως μεταξύ των νέων, έχει προκαλέσει αυξανόμενη ανησυχία σε όλο τον κόσμο και βγήκε  στο προσκήνιο στη Βρετανία μετά το θάνατο της μίας 14χρονης μαθήτριας, ο οποίος κατά τους γονείς της προκλήθηκε έπειτα από παρακολούθηση online υλικού που αφορούσε  την κατάθλιψη και την αυτοκτονία.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρούν τρόπους να ελέγχουν όσο περισσότερο μπορούν το περιεχόμενο των κοινωνικών δικτύων σε ότι αφορά την βία,την πορνοογραφία ,ακόμα και για την επιρροή ή τον χειρισμό  ψηφοφόρων πρίν τις εκλογές.

Η παγκόσμια ανησυχία  προκλήθηκε από την ζωντανή μετάδοση από χρήστες του Facebook των μαζικών πυροβολισμών σε τζαμί στην Νέα Ζηλανδία,μετά το οποίο η κυβέρνηση της Αυστραλίας απείλησε  οτι θα μυνήσει τα στελέχη των κοινωνικών δικτύων  εάν το βίαιο υλικό δεν αποσυρθεί αμέσως.

Σε  έγγραφο  που δημοσιοποιήθηκε  στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα εξετάσει  τη επιβολή  χρηματικών προστίμων, την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε ιστότοπους και την επιβολή ευθύνης στην σε όσες εταιρίες δεν λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας στον περιορισμό  της διανομή επιβλαβούς περιεχομένου.

Το Facebook δήλωσε ότι προσβλέπει σε συνεργασία με την κυβέρνηση για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα των νέων κανονισμών, επαναλαμβάνοντας τη γραμμή του ιδρυτή του Mark Zuckerberg ότι χρειάζονται κανονισμοί  λειτουργίας σε όλες τις πλατφόρμες.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May δήλωσε οτι το ιντερνετ είναι πολύ καλό μέσο επικοινωνίας αλλα δεν έχουν γίνει αρκετά σε οτι αφορά την ασφάλεια των χρηστών του ειδικά τα παιδιά και τους νέους χρήστες και είναι ώρα να αλλάξουν τα πράγματα.

Δήλωσε επίσης οτι ακούν προσεκτικά τους γονείς και τους γονείς και θα νομοθετήσουν κανόνες ασφαλείας για το διαδίκτυο.

Ο συντηρητικός Damian Collins, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ψηφιακής επικοινωνίας, των μέσων ενημέρωσης και του αθλητισμού δήλωσε πως πρέπει να αλλάξει και να ενημερωθεί  ο εκλογικός νόμος, ώστε οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης να γνωρίζουν ποιος τους έρχεται σε επαφή με πολιτικά μηνύματα και γιατί

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here