Η UPS ενώνει τις δυνάμεις της με την Matternet, μια νεοφυή επιχείρηση που παραδίδει ιατρικά σκευασματα και φάρμακα με την χρήση drones.

Μεταφορές φαρμάκων με drones

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, η οποία θα καταστήσει δυνατή την άμεση παράδοση των προμηθειών χρησιμοποιώντας τα quadcopters του Matternet M2 στο νοσοκομείο WakeMed στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας.
Εκτός από το Υπουργείο Μεταφορών της Βόρειας Καρολίνας το πρόγραμμα θα το επιβλέπει και η υπηρεσία Αεροπορίας.

Tα drones μπορούν να μεταφέρουν φορτία μέχρι πέντε κιλά για αποστάσεις έως και 12,5 μίλια. Το M2 quadcopter του Matternet διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου

Ο τρόπος με τον οποίο αυτό το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως εξής:

Ενας ιατρός θα φορτώσει ένα ασφαλές δοχείο με ένα ιατρικό δείγμα , αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και δείγματα αίματος σε μια από τις κοντινές εγκαταστάσεις του WakeMed.

Το αεροπλάνο θα πετάει στη συνέχεια σε μία προκαθορισμένη πορεία πτήσης, ενώ παρακολουθείται από εκπαιδευμένο απομακρυσμένο χειριστή σε μια σταθερή βάση προσγείωσης στο κύριο νοσοκομειακό και κεντρικό εργαστήριο παθολογίας του WakeMed.

Μεταφορές φαρμάκων με drones

 

«Η μεταφορά με drones παρέχει την επιλογή για παράδοση κατά παραγγελία την ίδια ημέρα, δυνατότητα αποφυγής καθυστερήσεων στις οδικές αρτηρίες, αύξηση της αποτελεσματικότητας της ιατρικής παράδοσης, μείωση του κόστους και βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών με πιθανά οφέλη από την έγκαιρη διάγνωση», ανέφερε η εταιρεία.

Προς το παρόν το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και συγκεντρώνει στοιχεία πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν drones για τη βελτίωση των υπηρεσιών μεταφοράς σε άλλα νοσοκομεία και ιατρικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here