Η Toyota – ο επίσημος φορέας οχημάτων για το Τόκιο 2020 – αποκάλυψε τον τύπο των ηλεκτρικών, υβριδικών  και υδρογονοκίνητων οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περίπου 3.700 «προϊόντα κινητικότητας» θα λειτουργήσουν στους Αγώνες, από τους οποίους το 90% αναμένεται να είναι ηλεκτρικής φόρτισης.

Η ιαπωνική εταιρεία επιδιώκει να επιτύχει τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 από οποιονδήποτε πάροχο στόλου των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι σήμερα.

Περίπου 2.700 οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι εμπορικά διαθέσιμα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Mirai, 500  τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του προσωπικού των Αγώνων μεταξύ επίσημων χώρων.

Ωστόσο, θα χρησιμοποιηθούν επίσης πολλά προσαρμοσμένα οχήματα. Το ηλεκτρικό φορητό όχημα Accessible People Mover (APM) έχει μια εμβέλεια 62 μιλίων και μέγιστη ταχύτητα 12 μίλια / ώρα.

Ένα ηλεκτρικό μίνι λεωφορείο με μπαταρία – θα λειτουργήσει μια συνεχή υπηρεσία μεταφοράς μέσα στο Ολυμπιακό χωριό.

Το καθένα  μπορεί να χωρέσει μέχρι και 20 επιβάτες, με χειριστή επί του σκάφους να παρακολουθεί την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 4.

 

Η Toyota θα φέρει επίσης 300 ηλεκτρικές συσκευές προσωπικής κινητικότητας στο Τόκιο 2020. Αυτές θα χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό ασφάλειας και ιατρικών υπηρεσιών, με μέγιστες ταχύτητες και ταχύτητες έως και 6mph και 12 μίλια αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here