Ένα σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας μιας διαδυκτιακής εταιρίας είναι να κατέχει εκτός απο το brand name  και το το  ίδιο domain name πάνω στο οποίοι  επενδύει για να προσελκύσει επισκέπτες.

 Για παράδειγμα, θα μπορούσε να θεωρηθεί μια έξυπνη κίνηση για την Netflix να της ανήκει, ας πούμε, το  Netflix.com, ή για HBO να κατέχει HBOGo.com.

Για την Crackle που ανήκει στην Sony, φαίνεται όμως οτι αυτό είναι δύσκολο αφου για να επενδύσει στην νέα της υπηρεσία  Premium Crackle Plus ,θα πρέπει να πληρώσει 10.000 δολάρια  για να εξασφαλίσει το domain name Creckleplus από το πρόσωπο το οποίο το κατέχει ήδη, σύμφωνα με μια έκθεση της Variety.

Το CracklePlus.com ανήκει σε κάτοικο του Πακιστάν με το όνομα Muhammad Abdullah, ο οποίος  δημιούργησε ιστότοπό του τον Οκτώβριο του 2017.

Χωρίς να κρύβει τις προθέσεις του,  είπε ότι ήθελε “να ξεκινήσει τη δική μου ιστοσελίδα ψυχαγωγίας”και φαίνεται σαφές ότι υπάρχει η πρόθεση να πουλήσει τον domain για τη σωστή τιμή.

Ο δικτυακός τόπος διαφημίζει το λογότυπο Crackle και ζητάει 10.000 δολάρια

 

Ωστόσο, η Sony δεν θέλει να πληρώσει. H εταιρεία προσπάθησε να διαπραγματευτεί την τιμή προς τα κάτω χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία που ονομάζεται DomainAgents, η οποία ειδικεύεται στην αγορά και πώληση ονομάτων τομέα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν σε άτομα εκτός των ΗΠΑ και τα οποία ενδέχεται να εμπλέκονται με καταχωρημένα εμπορικά σήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here