Η Google επένδυσε 500.000 δολλάρια σε μία μικρή startup εταιρία στην Ινδονησία που ονομάζεται Gringgo Indonesia Foundation .

Η εταιρία αυτή είδε οτι οτι πρόβλημα των πλαστικών απορριμάτων στη χώρα είναι πολύ μεγάλο,τα τελευταία 30 χρόνια, η Ινδονησία έχει κατακλυστεί από πλαστικά απόβλητα. 

Η γεωγραφική θέση της Ινδονησίας καθιστά πιο δύσκολη την τιμολόγηση των ανακυκλώσιμων υλικών. Αποτελείται από περισσότερα από 17.000 νησιά με 5 μεγάλα νησιά, αλλά οι περισσότερες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης βασίζονται στην ηπειρωτική χώρα της Java.

Αυτό κάνει τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων από άλλα νησιά ακριβά, έτσι ώστε τα υλικά χαμηλής αξίας να μην ταξινομούνται και να καταλήγουν να ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Οι εργαζόμενοι σε απόβλητα συχνά έχουν παράνομες διαδρομές και χρονοδιαγράμματα, αφήνοντας πολλά μέρη της χώρας ανενεργά.

Οι εργαζόμενοι επίσης δεν έχουν πάντοτε τις γνώσεις και την τεχνογνωσία για να προσδιορίσουν με ακρίβεια τι μπορεί να ανακυκλωθεί και τι ανακυκλωμένα αντικείμενα αξίζουν.

Η παραγωγικότητα των εργαζομένων εξαρτάται και από τον όγκο και την αξία των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που συλλέγουν.

Συνειδητοποίησαν επίσης ότι η παροχή στους εργαζόμενους εργαλείων για την παρακολούθηση των συλλογών και της παραγωγικότητάς τους θα μπορούσε να αυξήσει το κέρδος, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθούσε το περιβάλλον

Η ομάδα της Gringo ξεκίνησε πολλές εφαρμογές το 2017 – τόσο για τους εργάτες όσο και για το κοινό.

Μία από τις εφαρμογές επιτρέπει στους εργάτες των αποβλήτων να παρακολουθούν την ποσότητα και τον τύπο αποβλήτων που συλλέγουν. Αυτό βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου προτείνοντας μια πιο οργανωμένη διαδρομή και ποσοτικοποιώντας με το χέρι τις συλλογές τους και τις δυνατότητες κερδών.

Μέσα σε ένα χρόνο από την κυκλοφορία των εφαρμογών, τα ποσοστά ανακύκλωσης αυξήθηκαν κατά 35% στο πρώτο  πιλοτικό χωριό Sanur Kaja στο Μπαλί και ξεκίνησε παράληλα  μια εφαρμογή για το κοινό, συνδέοντας τους ανθρώπους με υπηρεσίες συλλογής αποβλήτων για τα σπίτια τους.

Με την υποστήριξη της Google, δημιουργήιηκε μια εφαρμογή αναγνώρισης εικόνων χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μηχανικής μάθησης της Google, TensorFlow.

Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους εργάτες των αποβλήτων να αναλύουν και να ταξινομούν καλύτερα τα απόβλητα και να ποσοτικοποιούν την αξία τους.

Με το AI ενσωματωμένο στην εφαρμογή, οι εργαζόμενοι στον τομέα των αποβλήτων θα μπορούν να τραβήξουν μια φωτογραφία από τα σκουπίδια και μέσω της αναγνώρισης εικόνας, το εργαλείο θα προσδιορίσει τα στοιχεία και τη σχετική αξία τους. Αυτό θα εκπαιδεύσει τους εργάτες των αποβλήτων σχετικά με την αγοραία αξία των υλικών, θα τους βοηθήσει να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους και να μεγιστοποιήσουν τους μισθούς τους. Τελικά, αυτό θα παρακινήσει τους εργαζόμενους στον χώρο των αποβλήτων να συλλέγουν και να επεξεργάζονται τα απόβλητα πιο αποδοτικά και να αυξάνουν τα ποσοστά ανακύκλωσης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here