Η Huawei φαίνεται να έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στον τομέα των smartphones αφού η Google, η Intel, η Qualcomm και η Broadcom αίρουν την τεχνική τους υποστήριξη τους από τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα.
Αυτό έρχεται μετά την αμερικανική απαγόρευση της διοίκησης του Trump στην επιχείρηση. Ως μέρος της απαγόρευσης των ΗΠΑ, οι χρήστες των συσκευών  Huawei δεν θα μπορουν να
χρησιμοποιούν  τις εφαρμογές Google στα smartphones της και να λαμβάνουν ενημερώσεις για μελλοντικές εφαρμογές, αλλά δεν θα είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιούν  το Android OS στα smartphones του, δεδομένου ότι είναι προϊόν της Google που βασίζεται στις Η.Π.Α.
Υπήρξαν αναφορές από τα προηγούμενα δύο χρόνια οτι η Huawei αναπτύσει κρυφά το δικό της λειτουργικό σύστημα το οποίο και θα χρησιμοποιύσε ως εναλλακτική λύση αντί του  Android όταν χρειαστεί.

Το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα λέγεται ότι είναι ένα ενιαίο ένα σε smartphones, υπολογιστές,ταμπλέτες, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, φορητά και άλλα υποστηριζόμενα προϊόντα.
Επίσης το νέο λειτουργικό σύστημα θα λειτουργεί  με εφαρμογές Android και εφαρμογές ιστού.

Στην πραγματικότητα η νέα ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος δεν θα πρέπει να είναι μεγάλη υπόθεση για την Huawei, καθώς λειτουργεί ήδη χωρίς το Android και το Google Play Store στην Κίνα.
Αυτό όμως που θα είναι ένα πραγματικό πλήγμα για την εταιρεία θα είναι οι εφαρμογές που λείπουν και υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter,Instagram, WhatsApp, Gmail, YouTube και άλλα.

Δεδομένου ότι όλα αυτά είναι εταιρείες που εδρεύουν στις Η.Π.Α., οι εφαρμογές τους ενδέχεται να μην προσεγγίσουν τις συσκευές Huawei.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here