Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης Chrome βασίζεται στην αρχή ότι όλοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο διαδίκτυο ιδιωτικά.

Στα τέλη Ιουλίου, το Chrome θα διορθώσει ένα κενό που επέτρεψε σε ιστότοπους να ανιχνεύσουν άτομα που κάνουν περιήγηση σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης

Οι άνθρωποι επιλέγουν να περιηγηθούν στο διαδίκτυο ιδιωτικά για πολλούς λόγους.

Για να προστατεύσουν το απόρρητό τους σε κοινές συσκευές

έχουν δανειστεί μία συσκευή,

απλά για να αποκλείσουν ορισμένες δραστηριότητες από τα ιστορικά περιήγησής τους.

Επίαης σε καταστάσεις όπως η πολιτική καταπίεση ή η εγχώρια κακοποίηση, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν σημαντικούς λόγους ασφαλείας για την απόκρυψη της δραστηριότητάς τους στο διαδίκτυο και τη χρήση των χαρακτηριστικών ιδιωτικής περιήγησης.

H google θέλει όλοι να είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ιδιωτικά,αλλά  με τη διασφάλιση οτι  ότι η επιλογή αυτή είναι πράγματι ιδιωτική.

Έτσι αποφάσισε να κλείσει το κενό του  API στο σύστημα αρχείων της.

Σήμερα, μερικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν ένα ακούσιο κενό για να εντοπίζουν πότε οι χρήστες περιηγούνται σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Το API FileSystem του Chrome είναι απενεργοποιημένο στη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης για να αποφευχθεί η παραμονή ιχνών δραστηριότητας στη συσκευή κάποιου.

Οι ιστότοποι μπορούν να ελέγξουν για τη διαθεσιμότητα του API FileSystem και, αν λάβουν ένα μήνυμα σφάλματος, μπορούν να ξέρουν οτι υπάρχει ιδιωτική περιήγηση

 

Με την κυκλοφορία του Chrome 76 προγραμματισμένη για τις 30 Ιουλίου, η συμπεριφορά του API FileSystem θα τροποποιηθεί για να διορθωθεί αυτή η μέθοδος εντοπισμού ανώνυμης λειτουργίας.

Το Chrome θα λειτουργήσει επίσης για να διορθώσει οποιαδήποτε άλλα τρέχοντα ή μελλοντικά μέσα ανίχνευσης της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης.
Αποτελέσματα και στρατηγικές εκδόσεων

Η αλλαγή θα επηρεάσει ιστότοπους που χρησιμοποιούν το API FileSystem για να παρεμποδίσουν τις περιόδους σύνδεσης της λειτουργίας Incognito και απαιτούν από τους χρήστες να συνδεθούν ή να μεταβούν σε κανονική λειτουργία περιήγησης, με την προϋπόθεση ότι αυτά τα άτομα προσπαθούν να παρακάμψουν μετρητά paywalls.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here