Διαβάζουμε στο mentalfloss οτι τον περασμένο μήνα, οι χρήστες της Apple έμαθαν ένα για ένα σφάλμα ασφαλείας το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να παρακολουθήσουν συζητήσεις μέσω του Group FaceTime.

Το χαρακτηριστικό του Group FaceTime, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες πολλούς καλούντες ταυτόχρονα, έλαβε μια ενημέρωση που διορθώνει το ελάττωμα την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.

Τώρα, η Apple θέλει να ανταμείψει τον έφηβο που βοήθησε να γίνει γνωστό το πρόβλημα στην εταιρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, η τεχνολογική εταιρεία δίνει 14 χρόνια χρήματα στον Grant Thompson για την εκπαίδευσή του και παρέχει πρόσθετη αποζημίωση σε αυτόν και την οικογένειά του.

Ο Grant και η μητέρα του Michele ανακάλυψαν το σφάλμα, το οποίο έκανε δυνατή την ακρόαση των καλούντων στον άλλο άκρο της γραμμής, ακόμη και αν οι παραλήπτες δεν απάντησαν σε κλήση του FaceTime.

Συνειδητοποιώντας πόσο σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής προκαλούσε αυτό το σφάλμα, ο Michele πήγε στην Apple για να ενημερώσει, κι έτσι έγινε ο πρώτος χρήστης που ειδοποίησε την εταιρία.

Δυστυχώς, ο τεχνολογικός γίγαντας δεν προσφέρει στους τακτικούς πελάτες έναν απλό τρόπο που θα μπορούσαν  αναφέρουν τέτοια προβλήματα και χρειάστηκε περισσότερο από μία εβδομάδα για να επικοινωνήσει με κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει.

Η Apple αναφέρει ότι σχεδιάζει να βελτιώσει το σύστημα που επεξεργάζεται αυτές τις αναφορές, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.