1. Η Amazon.com Inc. αναπτύσσει μια φωνητικά ενεργοποιούμενη φορητή συσκευή που μπορεί να αναγνωρίσει τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Το gadget που φοριέται στο χέρι περιγράφεται ως προϊόν υγείας και ευεξίας σε εσωτερικά έγγραφα που εξετάζονται από το Bloomberg.

Είναι μια συνεργασία μεταξύ του Lab126, της ομάδας ανάπτυξης υλικού που βρίσκεται πίσω από το τηλέφωνο Fire της Amazon και του έξυπνου ομιλητή Echo, καθώς και της ομάδας λογισμικού φωνής Alexa.
Σχεδιασμένο για να λειτουργεί με μια εφαρμογή smartphone, η συσκευή διαθέτει μικρόφωνα συνδεδεμένα με λογισμικό που μπορεί να διακρίνει τη συναισθηματική κατάσταση του χρήστη από τον ήχο της φωνής του, σύμφωνα με τα έγγραφα και ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το πρόγραμμα.

Τελικά η τεχνολογία θα μπορούσε να συμβουλεύσει τον χρήστη να μάθει πώς να αλληλεπιδρά αποτελεσματικά με άλλους, όπως δείχνουν τα έγγραφα.

Δεν είναι σαφές πόσο μακριά είναι το έργο ή αν θα γίνει ποτέ εμπορική συσκευή.

Η Amazon δίνει στις ομάδες ευρύ περιθώριο να πειραματιστούν με προϊόντα, μερικά από τα οποία δεν θα φτάσουν ποτέ στην αγορά. Οι εργασίες σχετικά με το έργο, με την κωδική ονομασία Dylan, διεξήχθησαν πρόσφατα, σύμφωνα με τα έγγραφα και το πρόσωπο που ζήτησε ανωνυμία για να συζητήσουν ένα εσωτερικό ζήτημα.

Ένα πρόγραμμα beta δοκιμών βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε αυτό το άτομο, αν και δεν είναι σαφές εάν η δοκιμή περιλαμβάνει το πρωτότυπο υλικό, το λογισμικό ανίχνευσης συναισθημάτων ή και τα δύο.

Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here