Τους τελευταίους μήνες, η Google έχει προσθέσει πολλές νέες λειτουργίες στο Gmail – την πιο δημοφιλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο.

Τώρα μπορείτε να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία λήγουν μόνα τους μετά το χρονικό όριο που έχετε θέσει, να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης για τις απαντήσεις που στέλνετε και να κάνετε πολλά περισσότερα. Σας παρουσιάζουμε  11 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε στο Gmail.

 

1Αλλαγή λογαριασμών gmail με μία κίνηση

Μία λειτουργία που υπάρχει αρκετό καιρό  στα iPhones, οι χρήστες μπορούν πλέον να αλλάζουν και λογαριασμούς Gmail σε εφαρμογές Android. Το χαρακτηριστικό  είναι βολικό για τους χρήστες που αλλάζουν μεταξύ λογαριασμών αν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα.

2Αυξήστε την ώρα ανάκλησης  ενός email

Ποια είναι λοιπόν η χρήση του; Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε καταστάσεις όπου έχετε στείλει ένα μήνυμα που βρισκόσαστε στη διαδικασία σύνταξης ή δεν είστε πραγματικά βέβαιοι ότι έπρεπε να το  στείλετε. Η αύξηση του χρόνου αναίρεσης μέχρι 30 δευτερόλεπτα σας δίνει ότι κάποια στιγμή για να κάνετε κλικ στο ‘Undo’ αποστολή και να πάρετε το μήνυμα πίσω στο Inbox σας. Αυτή η επιλογή εμφανίζεται στην καρτέλα “Ρυθμίσεις” μέσα στο Gmail.

 

3Στείλτε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αυτοκαταστρέφονται

Αυτή η λειτουργία εισήχθη από το Gmail πέρυσι. Σας επιτρέπει να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να ορίσετε ένα χρονοδιακόπτη σε αυτό. Ο χρονοδιακόπτης, αν και δεν είναι ορατός, ανάβει τη στιγμή που ανοίγει από τον δέκτη. Μετά την πάροδο του χρόνου, δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτό το μήνυμα. Αυτή η επιλογή μπορεί να βρεθεί ως εικονίδιο “κλειδώματος” στο κάτω μέρος κατά τη σύνταξη ενός μηνύματος.

4Βάλτε κωδικό στα email σας

Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο λογαριασμό σας στο Gmail. Αυτό γίνεται επιλέγοντας το ίδιο εικονίδιο “κλειδώματος” στο μήνυμα σύνταξης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στην επιλογή ‘SMS passcode’, η οποία από προεπιλογή θα πρέπει να είναι στο ‘No SMS passcode’.

5Σίγαση ανεπιθύμητων συζητήσεων αλυσίδας αλληλογραφίας

Συχνά συμβαίνει κάποιος να σας επισημαίνει σε ένα μόνο μήνυμα και έπειτα αρκετοί άλλοι αρχίζουν να απαντούν σε “όλα” και είστε buzzed κάθε φορά που φτάνει ένα νέο μήνυμα – ακόμα κι αν δεν σας αφορά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συνομιλία μέσω αλληλογραφίας, επιλέγοντας την αλυσίδα αλληλογραφίας και πατώντας στο εικονίδιο τριών σημείων στην παραπάνω γραμμή για να το σβήσετε.

 

6Προβάλετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ξεχωριστά αντί για μια συνομιλία

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τα δείτε ως ξεχωριστά μηνύματα , μεταβαίνοντας στην προβολή “Ρυθμίσεις γενικής συνομιλίας”. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε εύκολα τα διαφορετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

7Δείτε τα email σας ακόμα και όταν δεν έχετε σύνδεση internet

H χρήση του Gmail εκτός σύνδεσης είναι επίσης μια δυνατότητα τώρα. Παρόλο που η πραγματική εργασία θα γίνει μόνο όταν η συσκευή παίρνει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αν η λειτουργία εκτός σύνδεσης είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε τουλάχιστον να αποκτήσετε πρόσβαση στο Gmail, να συνθέσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τα αποθηκεύσετε. Αυτή η επιλογή βρίσκεται στην καρτέλα Ρυθμίσεις εκτός σύνδεσης.

8Προεπισκόπηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Ακριβώς όπως το Outlook, μπορείτε επίσης να δείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προβολής. Για να την ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις για προχωρημένους Ενεργοποίηση παραθύρου προεπισκόπησης και αποθήκευση αλλαγών. Στη συνέχεια, μεταβείτε στα Εισερχόμενα και κάντε κλικ στις ρυθμίσεις προβολής στην επάνω δεξιά γωνία της ίδιας γραμμής από εκεί που έχετε πρόσβαση στις “Ρυθμίσεις”.

9Στείλτε απαντήσεις που έχετε έτοιμες(τυποποιημένες)

Σε περίπτωση που δεν είστε διατεθειμένοι να γράψετε την ίδια απάντηση σε πολλά άτομα που σας έχουν στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυποποιημένες απαντήσεις.  Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις για προχωρημένες τυποποιημένες απαντήσεις (πρότυπα).

 

10Το Smart Compose (επεξεργαστής κειμένου) είναι πλέον έξυπνο

Με μια πιο έξυπνη λειτουργία Smart Compose, οι χρήστες του Gmail θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιο εξατομικευμένες προτάσεις.  Η λειτουργία θα προτείνει επίσης μια γραμμή θέματος βασισμένη στο email που έχετε γράψει.

11Καταργήστε την καρτέλα “Κοινωνικά” και “Προσφορές”

Μπορείτε να καταργήσετε διαφορετικές καρτέλες, ώστε να έχετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα και δεν χρειάζεται να πατήσετε σε κάθε καρτέλα και να διαγράψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ξεχωριστά, κάτι που μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Αυτό μπορεί να βρεθεί μέσα στην επιλογή Ρυθμίσεις παραμέτρων εισερχομένων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here