Ένας 18χρονος από την Ν.Υόρκη υπέβαλε αγωγή στην Apple ζητώντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια  ισχυριζόμενος ότι το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου του συνδέθηκε εσφαλμένα με κλοπές σε διάφορα καταστήματα.

Ο Ousmane Bah συνελήφθη από αξιωματούχους NYPD στις 29 Νοεμβρίου, κατηγορούμενος για κλοπές στα Apple Stores στη Βοστώνη, το Νιου Τζέρσεϋ, το Ντελαγουάρ και το Μανχάταν, σύμφωνα με την αγωγή του.

Η καταγγελία αναφέρει ότι ο πραγματικός κλέφτης πιάστηκε να κλέβει εμπορεύματα αξίας 1,200 δολαρίων (συγκεκριμένα μολύβια της Apple) από το κατάστημα της Βοστώνης τον περασμένο Μάιο.

Το άτομο χρησιμοποίησε ένα κλεμμένο αναγνωριστικό που περιλάμβανε το όνομα, τη διεύθυνση και άλλα προσωπικά του στοιχεία, αλλά όχι τη φωτογραφία του, σημείωσε.

Η Apple φέρεται να προγραμμάτισε το σύστημα αναγνώρισης προσώπου των καταστημάτων της και το οποίο αναγνώρισε τον Bah ως τον κλέφτη.

Ωστόσο, ένας ντετέκτιβ του NYPD που είδε υλικό ασφαλείας από το κατάστημα του Μανχάταν συνειδητοποίησε ότι ο ύποπτος «δεν φαινόταν σαν» Bah.

Η χρήση του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου στα καταστήματα της Apple «είναι ο τύπος της εποπτείας που φοβούνται οι καταναλωτές ιδιαίτερα, καθώς μπορεί να θεωρηθεί ότι η πλειονότητα των καταναλωτών δεν γνωρίζουν ότι τα πρόσωπά τους αναλύονται κρυφά».

 

Πηγή: cnet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here