Το Deepfake είναι μια τεχνολογία βασισμένη στο AI που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ή την αλλαγή του περιεχομένου βίντεο, έτσι ώστε να παρουσιάζει κάτι που στην πραγματικότητα δεν συνέβη. Ο όρος πήρε το όνομά του από  έναν χρήστη Reddit γνωστού ως deepfakes ο οποίος, τον Δεκέμβριο του 2017, ο οποίος χρησιμοποίησε τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης για να επεξεργαστεί τα πρόσωπα των διασημοτήτων πάνω σε πορνογραφικά βίντεο κλιπ.

Το βίντεο Deepfake δημιουργείται χρησιμοποιώντας δύο ανταγωνιστικά συστήματα AI – το ένα ονομάζεται γεννήτρια και το άλλο ονομάζεται διαχωριστής. Βασικά, η γεννήτρια δημιουργεί ένα ψεύτικο κλιπ βίντεο και στη συνέχεια ζητά από τον διακριτικό να καθορίσει αν ο κλιπ είναι πραγματικός ή ψεύτικος. Κάθε φορά που ο διακριτικός αναγνωρίζει με ακρίβεια ένα βίντεο κλιπ ως ψεύτικο, δίνει στη γεννήτρια μια ένδειξη για το τι δεν πρέπει να κάνει κατά τη δημιουργία του επόμενου κλιπ.

Όσο καλύτερη γίνεται η μία γεννήτρια  στο να εντοπίζει ψεύτικο βίντεο, η γεννήτρια γίνεται καλύτερη στη δημιουργία τους.

Μέχρι πρόσφατα, το περιεχόμενο βίντεο ήταν πιο δύσκολο να αλλάξει με ουσιαστικό τρόπο. Επειδή οι deepfakes δημιουργούνται μέσω του AI, ωστόσο, δεν απαιτούν τη σημαντική δεξιότητα που θα χρειαζόταν για να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό βίντεο διαφορετικά.

Δυστυχώς  θα σταματήσουμε να εμπιστευόμαστε πλέον την εγκυρότητα οποιουδήποτε περιεχομένου βίντεο .

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here