Οι δύο μεγάλες εταιρίες Kickstarter και Indiegogo προωθούν στις σελίδες τους καμπάνιες  με ιδέες προιότων που χρηματοδοτούνται από τους χρήστες.

Τα χρήματα που επενδύονται από τους χιλιάδες χρήστες είναι πάρα πολλά και σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις οι εφευρέτες αφού λάβουν τα χρήματα παραδίδουν αργά την παραγγελία ή και καθόλου.

Αυτά τα περιστατικά έχουν κλονίσαν την εμπιστοσύνη των χρηστών που χρηματοδοτούν τα projects κι έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί.

Η αλήθεια είναι οτι όταν κάποιος επενδύει σε ένα project δεν είναι ποτέ σίγουρο οτι θα κερδίσει,γιατί υπάρχουν και οι πιθανότητες αποτυχίας.

Για αυτό το λόγο οι εταιρίες αυτές αποφάσισαν να αλλάξουν πολιτική.

Κατ αρχήν προσφέρεται η δυνατότητα στον αγοραστή-επενδυτή με ένα μικρό τίμημα να ασφαλίζει την πληρωμή του ώστε αν κατι δεν πάει καλά ,τουλάχιστον να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Η δεύτερη αλλαγή είναι οτι έχου δημιουργηθεί παράλληλες εταιρίες πίσω απο το Kickstarter και Indiegogo που προσπαθούν να προωθήσουν τα προιόντα που αναρτούν όπως επίσης έεκαναν συνεργασίες και με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες ηλεκτρονικών που προσφέρουν την βοήθειά τους σε περίπτωση που κάποιο project «κολλήσει».

Πιστεύουν  οτι μπορούν έτσι να διατηρήσουν το πνεύμα crowdfunding power-to-people, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους υποστηρικτές από τους κινδύνους της επένδυσης σε μια νέα εταιρεία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here